Cocomas kókuszkrém (kókusztejszín) 200 ml
|
Leírás és Paraméterek
Kókuszbélből és kókuszvízből készül pépesítéssel. Könnyen emészthető, magas energiatartalmú, laktóz-, glutén- és vegyianyag-mentes natúr élelmiszer 237 kcal/100 gr, zsírtartalma 24%/100 gr.
Összetevők: kókuszkrém, víz, xantán gumi*
*A xantán gumi egy természetes növényi eredetű gélképző anyag, egy természetes poliszacharid, melyet egy baktériumfaj a cukor (ebben az esetben a gyümölcsukor) erjesztése során állít elő. Az élelmiszeriparban és a kozmetikumoknál sűrítő anyagként és stabilizáló szerként alkalmazzák. A xantán veszélytelennek számít.
Fogyasztható önmagában, használható sütemények, desszertek, krémek, fagyik és ételek ízesítéséhez. Az ázsiai konyha tejföl és tejszín helyett használja.
4 dl vízzel hígítva 6 dl laktózmentes kókusztej készíthető belőle.
Behűtve (10-15 perc a mélyhűtőben) pedig tejszínhab készíthető belőle habszifonban, vagy kézi robotgéppel felverve.
A kókuszkrém tartósítása UHT csíramentesítéssel történt.
Származási hely: Indonézia
Vélemények

2016. 12. 07.
Nagyon szeretem, sokat használom mindenféle édes és sós ételhez és még a kókusztej is finom belőle.