A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. Részletes információ

Termékek Menü

Katona Péter

Responsive image

Kedves Érdeklődő!

Szeretettel üdvözlünk oldalunkon!

2013-ban kezdtünk el egy párként paleo életmódot folytatni és azóta is tartjuk, mert bizonyított és nagyon jól érezzük magunkat a bőrünkben. Mindketten sokat köszönhetünk a paleo életmódnak, de erről az alábbiakban részletesen is olvashatsz majd.

Két okból hoztuk létre ezt az oldalt: egyfelől szeretnénk segíteni a paleo iránt érdeklődőknek, másfelől pedig szerettünk volna egy webáruházat nyitni és mivel a paleo a szenvedélyünk, így egyértelmű volt mi lesz a témája. :)

Rengeteg receptet és cikket találsz az oldalunkon, amik mind a kezdőknek, mind a haladóknak segítségére lehet. És természetesen kaphatóak nálunk paleos termékek is, nemcsak élelmiszerek, hanem natúr tisztálkodási- és tisztítószerek is. Mi is ezeket a termékeket használjuk és mielőtt a boltba kerülnének saját, szigorú szempontjaink alapján szűrjük meg nektek.

Sőt, gyakran előfordul, hogy egy vásárlónk jelzi, hogy valamilyen betegség miatt kezdené el a paleot és mi ilyenkor segítünk neki, hogy milyen termékek fogyasztását nem javasoljuk számára, tehát van, hogy sűrűn kipakoltatunk termékeket a kosarából. :D

És hogy honnan a név és ez a logo? Szeretünk szimbólumokban gondolkozni, idealisták vagyunk és bízunk benne, hogy hozzájárulhatunk mi is egy szebb jövő létrehozásához. Egyik kedvenc mondásunk, hogy a szer-etet, a gyűl-ölet. Ez mindent elmond arról, ahogy élni próbálunk. A logonk pedig egy kelta kereszt, ami tulajdonképpen arról mesél, hogy minden és mindenki egy, épp ezért csak azt add másnak, amit magadnak is kívánnál.

Az alábbiakban szeretnénk egy kicsit részletesebben is bemutatkozni. 

Responsive image

Katona Péter vagyok. Gyerekkorom óta sportolok, 23 évig jégkorongoztam. Sajnos időhiány miatt ezt be kellett fejeznem. Kisebb kihagyás után futással próbáltam megőrizni szintemet, de ez az évek alatt egyre nehezebben ment. Bármennyit is edzettem, nem tudtam lefaragni az évek alatt felgyülemlett kilókból. Később már csak heti egy spinning edzésre mentem el. Tudnod kell rólam, hogy nagyon szeretek enni és sajnos sokat jártam gyorséttermi láncok konyhájára is. Gyakran fájt a fejem, az ízületeim és nagyon magas volt a vérnyomásom is...

2013 januárjában elolvastam egy cikket az egészség megőrzéséről és a táplálkozás fontosságáról. Nem láttam mást a cikkben, csak azt, hogy sok, nyugati kultúrában gyakran előforduló betegségeket kerülhetek el vele, ha betartom, az amúgy nem is túl bonyolult paleo táplálkozási szabályokat.

Gondoltam teszek egy próbát, hiszen olyan ételeket ehetek végre, amiktől az orvosok óvnak minket, például zsíros ételeket (szalonna, kolbász, tojás, stb...) és én ezeket nagyon szeretem.

Nem igazán akartam lefogyni, hiszen úgy éreztem, hogy nem is tudnék. És akkor jött a meglepetés. Az első 2 hónapban 12 kilogrammot, az utána következő 2 hónapban pedig még 4 kilogrammot fogytam, amit azóta is tartok. Nadrágom a 36-os méretről 29-re fogyott velem együtt.

Rengeteg energiám lett, pedig nem változtattam semmit a sportolási szokásaimon. Továbbá megszűntek az allergiás érzéseim, amik gyakran jöttek elő egy-egy Margitszigeti futásnál. Azóta elkerülnek a betegségek, fejfájások is. 2012 óta nem szedek gyógyszert, és ha mégis úgy érzem, hogy valami betegség kerülget, akkor olyan gyógyteákat iszom, ami a gyógyuláson gyorsíthat, és véletlenül sem szedek be megszokásból pirulákat.

Összességében nagyon jól érzem magam, hála a paleo életmódnak, ami sokak téves véleménye szerint, nem bonyolult és összességében nem is drágább, csak egy kis szervezést és odafigyelést igényel.

Azóta megváltozott a gondolkodásmódom és kerülök minden előre becsomagolt, tartósítószerrel és még ki tudja mivel átitatott kész ételeket-italokat. Ez nemcsak a testemnek hasznos, hanem a környezetnek is, hiszen ezelőtt rengeteg hasznosíthatatlan szemetet dobtam ki a régi életvitelem mellett. Így nem csak magamat, hanem a környezetemet is védem. Sokan úgy gondolják, hogy a paleo csak egy diéta, egy étrend. Ez így nem igaz.

A paleo egy életmód, egy gondolkodásmód, ami nemcsak a táplálkozásban nyilvánul meg, hanem az élet minden területén: nem takarítunk már vegyszerekkel, szelektíven gyűjtjük a hulladékot és megpróbálunk minél kevesebb szemetet "termelni".

Amit lehet, megtermelünk magunknak, mert arról biztosan tudjuk, hogy bio és vegyszermentes és nagyon fontos, hogy tudom, hogy a testemen kívül a lelkemmel is foglalkoznom kell, nálam erre szolgál a meditáció és a sport, ezek töltenek fel energiával.

A paleo talán azért lehet rémisztő egyeseknek, mert tudatosabb gondolkodást igényel, de csak eleinte nehezebb így élni (nekem nem volt az), később már a tudatosság jellemzi minden lépésünket és automatikusan tudni fogjuk, hogy mi jó a testünknek, ha figyelünk a jeleire.

 

 

Responsive image

Liziczai Ágnes vagyok és ahogy Peti már leírta, ő állított haza 2013-ban azzal az ötlettel, hogy paleozzunk.

Nagyon megijedtem, mert nem tudtam az micsoda, rögtön csak arra tudtam gondolni, hogy mennyi gondom lesz nekem ezzel…

De aztán Peti mesélt Szendi Gábor írásairól és elolvastuk a könyveit is. Már az első könyve után éreztem én is, hogy ez jó dolog lehet, engem nem az fogott meg benne, hogy ehetek szalonnát, meg jó zsíros dolgokat, mert engem az orvosok még kiskoromban leállítottak a vörös hús evéséről és azóta igazából inkább tésztafüggő voltam…

Az a gondolat tetszett a paleoban, hogy lehet gyógyszerek nélkül is élni! És hogy az ételek gyógyítanak! Mindig is természeti lénynek vallottam magam, hiszen imádok kint lenni a növények és állatok között, így nem csoda, hogy ezek a gondolatok fogtak meg igazán.

Egyik napról a másikra átálltuk paleo üzemmódra és már két hét után éreztem, hogy bő rám a nadrágom. Én is nagyon gyorsan fogytam le kb. 4 hónap alatt fogytam le 12 kg-t. A méretem 42-ről 36-os lett és azóta is tartom ezt a formámat, pedig eleinte ketoztunk, aztán szépen lassan az évek alatt áttértünk a megengedőbb paleora!

El se hittem ezt a gyors változást, ráadásul én mindenfajta sport nélkül fogytam le! Centibe sokkal többet fogytam, mint kg-ban, ez azért lehetett, mert a tésztafüggésem okán több zsír volt rajtam, mint izom. Mindenki nagyon csodálkozott milyen fitt lettem pillanatok alatt.

Azóta rávettem magam a rendszeres sportolásra is, mert ugyan le lehet fogyni sport nélkül is, de sokkal tónusosabb, sokkal feszesebb és szebb lesz az, aki közben sportol is valamit.

De a külsőm megváltozása mellett az volt a legjobb, hogy meggyógyultam egy csomó nyavalyámból:

 • megszűnt az emésztőrendszeri problémám, ami miatt nem ehettem vörös húst és fűszeres dolgokat… most érdekes módon eszem ezeket és semmi bajom!
 • évek óta nem szedek semmilyen gyógyszert,
 • elkerülnek a vírusok, alig vagyok beteg,
 • nem fáj a hasam (régen napokat fetrengtem a fájdalmak miatt),
 • nem fáj a fejem,
 • rendeződött a vérnyomásom (nekem nagyon alacsony volt),
 • megszűnt a vashiányom,
 • nem görcsöl állandóan a vádlim,
 • már nem fázok fel, ellentétben a régebbi negyedévente rendszeresen előforduló súlyos hólyaghuruttal, amire mindig antibiotikumot kaptam,
 • kitisztult a bőröm, megszűntek a pattanásaim,
 • rendeződött a menstruációm,
 • aktívabb, energikusabb lettem, nem vagyok fáradt,
 • környezettudatosabb lettem.

És mivel sokkal jobban éreztem magam a bőrömben és aktívabb is vagyok, munka mellett el kezdtem tanulni, kineziológus természetgyógyász lettem, ami már régi vágyam volt. Azóta is folyamatosan tanulok, képzem magam és hivatásból segítek az embereknek, ami nagyon jó érzés, nem is tartom munkának, mert engem is feltölt és lelkesít, mikor klienseim jobban érzik magukat a bőrükben mind testileg, mind lelkileg.

Reméljük kedvet csináltunk Neked is a paleo életmódhoz, és ha nem is vásárolsz, de a blogokat és recepteket elolvasva hasznosnak találod majd cikkeinket, akkor már elértük célunkat az oldallal. :)

Szép napot kívánunk Neked!

Szeretettel:

Ági és Peti

 

 

Responsive image

 

Kik vagyunk?
Receptek
Cikkek
Kisokos
Paleo motiváció


Rendelj te is tőlünk!
Responsive image
Fogyasztóbarát
Paleo 1×1 - A kezdeti lépések
Facebook oldalunk
Elérhetőségek
SZER-ETET.HU Webshop Kft.
Tel: +36 30 929 4012
Cím: 1202 Budapest Torda u.11.