A legjobb felhasználói élmény nyújtása érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. Részletes információ

Termékek Menü

Cukor-stop stevia tabletta 100 db

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
770 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás és Paraméterek

A stevia, a napraforgófélék (Asteraceae) családjához tartozó, Dél-Amerikában őshonos, 240 változatban megtalálható növényfajta egyike, melynek jótékony tulajdonságait a guarani indiánok évszázadok óta ismerik. Jóval korábban édesítették vele italaikat, mint az európai ember megismerte volna a kristálycukrot, használták éhségük csökkentésére, csakúgy, mint sebeik gyógyítására. Legelőször Moises Santiago Bertoni svájci botanikus 1899-ben írta le részletesen a növény tulajdonságait, édesítő hatását, majd 1931-ben francia vegyészek különítették el a stevioside-t és a rebaudioside-t, mint az édesítő hatás összetevőit. Ezen kivonatok 250 – 400-szor édesebbek a cukornál, igen magas a hő- és pH stabilitásuk.

A közismerten egészségtudatos japánok az 1970-es évek legelején honosították meg a növényt abból a célból, hogy alternatívát teremtsenek az akkoriban már rákkeltő hatásúnak feltételezett ciklamát és szaharin mesterséges édesítőszereknek. Japánban 1971-ben került először kereskedelmi forgalomba a stevia természetes édesítő. Azóta a japánok széleskörűen használják a stevia édesítőt iparilag az élelmiszergyártásban, üdítőital gyártásban, valamint asztali édesítésre is teaházakban és otthonaikban. Jelenleg Japán a stevia, mint édesítő fogyasztásában első helyen áll a világon, az összes felhasznált és elfogyasztott édesítőszerek több mint 40%-a stevia kivonat. Hasonlóan népszerű Koreában, Tajvanon, Kínában, Thaiföldön és a távol-keleti régió legtöbb országában.

Nagy valószínűséggel a cukor lobby lehet a felelős azért, hogy a stevia mint étrendkiegészítő és édesítőszer kereskedelmi elterjedését a nyugati világ fejlettnek mondott országaiban sokáig bürokratikus akadályokkal korlátozták...

Gyógyhatásai:

Legutóbbi klinikai kísérletek kimutatták a stevioside kedvező hatását a magas vérnyomás, a kórós elhízás, a 2-es típusú cukorbetegség valamint a reflux kezelésében. Még nem teljesen befejezett kísérletek arra utalnak, hogy a stevia rendszeres fogyasztása – kalcium megtartó hatása folytán - hozzájárul a csontritkulás megelőzéséhez és kezeléséhez is. Antibiotikus tulajdonságánál fogva segít a fogszuvasodás megelőzésében és az ínybetegségek kezelésében.

Magas A-, és C-vitamin tartalma mellett még a magnézium, cink és vas tartalma is jelentős.

A 100 db-os Cukor-stop stevia tabletta energia- és szénhidrátmentes, 50-szer édesebb a nádcukornál!

Oldódási ideje kb. 30 másodperc.

Egyenérték: 100 db tabletta = 300 g cukor

EFSA által ajánlott napi mennyiség felnőtteknek: max. 50 db tabletta

Összetevői: Steviol glycoside, REB A 98, és erythritol. Glutént és laktózt nem tartalmaz. Ajánlott felhasználása: tea, kávé, és egyéb meleg italok tetszés szerinti édesítéséhez, italok édesítésére, fogyókúrázók és cukorbetegek számára is.

Mellékízmentes!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Kik vagyunk?
Receptek
Cikkek
Kisokos
Paleo motiváció


Fogyasztóbarát
Miért válassz minket?
Responsive image
Paleo 1×1 - A kezdeti lépések
Facebook oldalunk
Elérhetőségek
SZER-ETET.HU Webshop Kft.
Tel:+36309294012
Cím: 1202 Budapest Torda u.11.